Simpelt tag i ArchiCAD

ArchiCAD - lagt online: 2008.09.12


At tegne tage i ArchiCAD er ganske simpelt og uden de store komplikationer. Alt efter sværhedsgrad naturligvis. Men umiddelbart er det nu meget lige til.
Der findes seks forskellige funtioner til at tegne tage med. Alt efter tagets geometri og udformning.
1: Polygon
2: Rectangle
3: Rotated Rectangle
4: Polyroof
5: Dome
6: Barrel-valuted

Der vises kun 4 ikoner i Info boksen, mens de resterende to findes ved at holde venstre museknap nede over Rectangle og Dome.

For at tegne et simpelt tag, med en enkelt sides hælning, tegnes først en "pivot linie", dvs. en linie der indikere bunden af taget.
Derefter kommer ikonet skal der klikkes på side af linien som taget skal gå op i mod. Og til sidst tegnes det omrids af taget som ønskes.

Jeg indrømmer at det naturligvis ikke lykkedes første gang for mig, men efter første forsøg var jeg helt med på hvad jeg havde gjort galt og i andet og tredje forsøg blev det mere korrekt.

Excel

Træstruktur i excel

Fortiden bokser jeg lidt med nogle lister, hvor jeg har behov for at kunne klappe dem sammen som i en træstruktur. Efter lidt søgen fandt jeg løsningen i Excel 2010

PowerBI

Top 10 liste

Ofte når jeg arbejder med en liste af en hvis størrelse, så er det interessante top 10, top 5 eller lignende.

Microsft Project

Oprettelse af en 7 dages arbejdsuge

Det er af og til nødvendigt at definere forskellige arbejdsuger i Microsoft Project

Microsft Project

Project Event i MS Project

I forbindelse med forskellige projekter er jeg kommet forbi Project, hvor jeg har behov for at lave en macro der popper op når det åbnes.