You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND Status='1' ORDER BY id DESC LIMIT 0, 7' at line 1 Mads Bysted - Gennemgang af CADvent

Gennemgang af CADvent

Lagt online: 20.03.2013

CADvent er en objektorienteret AutoCAD applikation med en komplet værktøjskasse til tegning, dimensionering, beregning af diverse ventilationssystemer. CADvent er udviklet af Lindab. Lindab A/S udvikler, producerer og markedsfører produkter til miljø- og ventilations branchen.


Gennemgangen af CADvent startede med en introduktion til det ekstra menu system der fremkommer efter installation af CADvent.
Manuel styring
Med CADvent er det muligt at styre kanalerne manuelt. Er der gul baggrund på et ikon, betyder det at informationerne for den kanal der skal projekteres/tegnes indtastet manuelt med det samme. Her indstilles alt, lige fra om det skal være rundt eller kantet, eller om det skal være ø315 eller ø100 osv. osv.
Har ikonet derimod en lilla baggrund, benyttes standard informationer. Disse kan dog ændres.

Man kan slippe for at sætte stump for stump sammen i kanalføringen. Det betyder at man ikke behøver at bruge tid på at indsætte en hjørnebøjning efter en ”strækning” med lige en lige kanal.

For at nedsætte dimensionen for et rør – når man er i gang med at tegne det – tastes ”s” (size) i kommando linien, trykker enter og den nye tykkelse tastes. Der afsluttes med Enter knappen.

Lukke kanal
Er man interesseret i at lukke en given kanal, markere man den kanal man ønsker at lukke og højreklikker for derefter at vælge ”Endcaps”.

Under CADvent Modify menuen findes CADvent Properties som ikke indeholder de samme indstillingsmuligheder som den normale AutoCAD Properties menu.
Information om kanal
Marker en kanal, skriv ”list” i kommandolinien og en popup kommer frem med al info om den markerede kanal, Dimension, produktkode osv. Osv.

Projekt settings
Text template
Ved redigering af disse er det blandt andet muligt at ændre i den information som bliver vist ved hjælp ad CADvent Text menuen (mere information om CADvent Text længere nede i dokumentet)

Det skal tilføges at det ikke er muligt at benytte ÆØÅ i den template der oprettes/redigeres.

Nedenunder Text template er det muligt at skifte hvilket system det er der tegnes.

Proxy Info
Save surface Graphics skal være slået til for at kunne udveksle tegninger med andre. Der kan dog opstå problemer med udveksling til brugere af en ældre AutoCAD version end 2006.

Auto Connect
Ved at sætte flueben ved denne vil kanalerne automatisk lave forbindlese hvis man kører dem ”ind i hinanden”

Connection Assistance
Går vi ud af project settings findes en ”clash detection” under menuen Connection Assistance. Denne tester om der er nogle steder hvor kanalerne render ind I hinanden.

CADvent Text
Her er det muligt at vise information om den pågældende kanal. Som nævnt tidligere, kan der ændres i den information der bliver vist på tegningen, inde under Projekt settings.

For mere information findes der er CADvent manual på knap 16mb

Lagt online: 2019.11.22

Microsoft Power BI

Så bliver der tilføjet lidt nyt til huskeslisten. Og så ovenikøbet et nyt program

Lagt online: 27.01.2014

Nytår i Paris

Med så lang en juleferie var det oplagt at tage på forlænget weekendtur sydpå for at fejre nytår i Paris. Samtidigt var det måske vores sidste weekend tur alene, i hvertfald lige foreløbigt.

Lagt online: 10.10.2013

Blekko som ny hurtig søgemaskine

Hvilken anden søgemaskine kan tage kampen op imod Google? Jeg har testet søgemaskinen blekko som et alternativ til google, og er rigtigt godt tilfreds med den.

relaterede nyheder

Excel

Træstruktur i excel

Fortiden bokser jeg lidt med nogle lister, hvor jeg har behov for at kunne klappe dem sammen som i en træstruktur. Efter lidt søgen fandt jeg løsningen i Excel 2010

PowerBI

Top 10 liste

Ofte når jeg arbejder med en liste af en hvis størrelse, så er det interessante top 10, top 5 eller lignende.

Microsft Project

Oprettelse af en 7 dages arbejdsuge

Det er af og til nødvendigt at definere forskellige arbejdsuger i Microsoft Project

Microsft Project

Project Event i MS Project

I forbindelse med forskellige projekter er jeg kommet forbi Project, hvor jeg har behov for at lave en macro der popper op når det åbnes.