You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND Status='1' ORDER BY id DESC LIMIT 0, 7' at line 1 Mads Bysted - Gennemgang af ArchiCAD

Gennemgang af ArchiCAD

Lagt online: 20.03.2013

Via ArchiCADs hjemmeside kan man ervherve sin nogle både gode og gratis video tutorials. Efter i længere tid at have kigget på andre muligheder end ADT Autodesk, valgte jeg at kigge nærmere på de gratis tutorials og den gratis studenter version af ArchiCAD som ligeledes kan hentes på deres hjemmeside.


Indsporingen på ArchiCAD som et alternativ til ADT, som vi modtager undervisning på skolen, skyldes to ting.
1. En god bekendt arbejder til dagligt med ArchiCAD på en tegnestue, hvor han er ansat som bygningskonstruktør.
2. En anden bekendt og klassekammerat arbejder for det danske firma, laserCad, som varetager ArchiCADs interesser i Danmark. Blandt andet med hensyn til udstedelse af licenser, men også i forbindelse med kurser og opdateringer af programmet.

Efter at vi i længere tid, internt i klassen, havde snakket om at vi godt kunne tænke os en kort gennemgang af mulighederne i ArchiCAD, var vi et par enkelte der mødte op til en 4 timers gennemgang, i de mest basale ting som ArchiCAD har at byde på, og ikke mindst hvilke ting der gør at det udskiller sig fra ADT. Gennemgangen af programmet og dets mulighed var super og har givet et dybere indblik i de to forskelle mellem de to programmer.

Selvom jeg har været igennem de to første kapitler af ArchiCADs video tutorials og skimtet de resterende igennem, så blev jeg overrasket over hvor forbløffende let og enkelt det var at bygge en 3D model. Og endnu mere forbløffet hvor enkelt det var at trække informationerne ud til billede materiale for præsentationer.

Der er dog et par ting der gør at jeg ikke umiddelbart har tænkt mig at skifte program lige med det samme. Desværre.
Mens vi sad der og fulgte med i præsentationen blev jeg mere og mere hooked på at vi skulle benytte det i gruppen. Byge hele huset op, og når så vi skulle til at lave snit osv. Så kunne vi importere tegningerne i ADT.
Men så var det at det gik op for mig, at vi ikke var i stand til at arbejde flere personer på samme projekt i studenterersionen. Det må jo siges at være lidt af en bet når nu der er tale om gruppe arbejde, og vores gruppe består af 4 personer. Og lige der, faldt den så til jorden. ArchiCAD vil ikke blive til andet end et program som vi enkeltvis og i fritiden vil bruge tid på, for senere at kunne komme ud som nyuddannet og fortælle at vi har gjort bekendtskab med andre programmer end ADT autodesk som skolen tilbyder.

Lagt online: 2019.11.22

Microsoft Power BI

Så bliver der tilføjet lidt nyt til huskeslisten. Og så ovenikøbet et nyt program

Lagt online: 27.01.2014

Nytår i Paris

Med så lang en juleferie var det oplagt at tage på forlænget weekendtur sydpå for at fejre nytår i Paris. Samtidigt var det måske vores sidste weekend tur alene, i hvertfald lige foreløbigt.

Lagt online: 10.10.2013

Blekko som ny hurtig søgemaskine

Hvilken anden søgemaskine kan tage kampen op imod Google? Jeg har testet søgemaskinen blekko som et alternativ til google, og er rigtigt godt tilfreds med den.

relaterede nyheder

Excel

Træstruktur i excel

Fortiden bokser jeg lidt med nogle lister, hvor jeg har behov for at kunne klappe dem sammen som i en træstruktur. Efter lidt søgen fandt jeg løsningen i Excel 2010

PowerBI

Top 10 liste

Ofte når jeg arbejder med en liste af en hvis størrelse, så er det interessante top 10, top 5 eller lignende.

Microsft Project

Oprettelse af en 7 dages arbejdsuge

Det er af og til nødvendigt at definere forskellige arbejdsuger i Microsoft Project

Microsft Project

Project Event i MS Project

I forbindelse med forskellige projekter er jeg kommet forbi Project, hvor jeg har behov for at lave en macro der popper op når det åbnes.