Modulnet i ArchiCAD

ArchiCAD - lagt online: 2008.09.12


En af de ting jeg har savnet fra ArchiCAD's side var et modulnet. Jeg har længe undret mig over hvorfor der ingen steder, hverken i beskrivelserne eller i videogennemgangene, er oplysniger om brugen af modulnettet eller muligheden for at benytte sig af det.
En af de grundlæggende redskaber jeg benytter mig af når jeg projektere huse i 3D er netop modulnettet. Det er ligeledes et redskab der benyttes ude pp byggepladsen.
Godt nok er Archiicad lavet med hovedvægt på arkitekten, men alligevel...

Nu lykkedes det mig så at finde det, da jeg var på vej igennem Reference Guide for ArchiCAD 11. Jeg fik bogen foræret af en bekendt forleden, og endlig et opslagsværk der ike var digitalt.

Modulnettet hedder her for Structural Grid og findes under menuen Design.

Her er det muligt at oprette modulnettet ganske simpelt med afstand mellem modullerne. Det er også muligt at få det til at "bøje" sig, således at man kan benytte det for en bygning med en krum flade.

Excel

Træstruktur i excel

Fortiden bokser jeg lidt med nogle lister, hvor jeg har behov for at kunne klappe dem sammen som i en træstruktur. Efter lidt søgen fandt jeg løsningen i Excel 2010

PowerBI

Top 10 liste

Ofte når jeg arbejder med en liste af en hvis størrelse, så er det interessante top 10, top 5 eller lignende.

Microsft Project

Oprettelse af en 7 dages arbejdsuge

Det er af og til nødvendigt at definere forskellige arbejdsuger i Microsoft Project

Microsft Project

Project Event i MS Project

I forbindelse med forskellige projekter er jeg kommet forbi Project, hvor jeg har behov for at lave en macro der popper op når det åbnes.