Brug af masterpage

VB.NET - lagt online: 2009.04.14


Glem alt om include eller andet fiks fakseri, masterpages er vejen frem.
Efter igen at fået mod på mere asp.net, er jeg startet op med gennemgang af masterpages. Og hvorfor startede jeg ikke der?
Med masterpage er det muligt at lave et standard design som går igen på alle sider, eller de sider hvor man ønsker at benytte det. Samtidigt kan man nemt og enkelt oprette flere masterpages, således at menuer os, er i deres egen side. Det er en effektiv og simpel måde at holde styr på en site og god måde at gøre det nemt for evt. vedligehold og updatering af sitet senere hen.

For at benytte en masterpage, tilføjes

MasterPageFile="~/sitemaster.master"

i toppen/page. Masterpagen indeholder så det udsende som ønskes med brug af css eller andet. Ønskers det at lave en menu til sitemaster.master, så er det menuen der skal inkluderes i toppen. mens der er menuen skal inkluderes sitemaster.master.

Det lyder lidt bøvlet men det kan anbefales at hente filmen fra microsofts officielle asp.net side. Den findes her

Excel

Træstruktur i excel

Fortiden bokser jeg lidt med nogle lister, hvor jeg har behov for at kunne klappe dem sammen som i en træstruktur. Efter lidt søgen fandt jeg løsningen i Excel 2010

PowerBI

Top 10 liste

Ofte når jeg arbejder med en liste af en hvis størrelse, så er det interessante top 10, top 5 eller lignende.

Microsft Project

Oprettelse af en 7 dages arbejdsuge

Det er af og til nødvendigt at definere forskellige arbejdsuger i Microsoft Project

Microsft Project

Project Event i MS Project

I forbindelse med forskellige projekter er jeg kommet forbi Project, hvor jeg har behov for at lave en macro der popper op når det åbnes.